Artificiell intelligens (AI): Att navigera i gränslandet mellan maskin och människa

Vill ni lyssna till en sedvanlig föreläsning om artificiell intelligens (AI)? Gör en sökning på internet. Det finns många bra alternativ. Önskar ni däremot någonting unikt och verkligen ”mind-blowing”, boka in Dennis Westerberg direkt.


När artificiell intelligens (AI) omdefinierar själva grunden för kunskap och intelligens, står våra arbetsplatser inför nya utmaningar och möjligheter.


AI är inte längre bara är en del av vår vardag utan har blivit samhällets nya produktionsmedel. Produkterna stavas kunskap och intelligens.


Vad händer när all världens kunskap och intelligens inte bara är tillgänglig för alla, utan också blivit gratis för den som har en internetuppkoppling? 

– Vad händer med marknadsvärdet på organisationens kunskapsövertag, när övertaget suddas ut?


En demokratisering av kunskap och intelligens ställer nya krav på organisationen, på oss som individer och på samhället. När maskinerna kan producera det som tidigare ansågs vara unikt mänskligt, behöver vi ställa oss frågan: Finns det en gräns mellan människa och maskin? Denna föreläsning utforskar de djupgående effekterna av AI:s framväxt på marknadsvärdet av kunskap och intelligens. Vi tittar närmare på hur människans unika egenskaper – såsom exempelvis empati, närvaro, kärlek, omdöme, och förlåtelse – kan hitta sin plats och sitt värde i en alltmer automatiserad värld. 


Frågor som kommer att behandlas inkluderar:

– Hur förändrar AI vår syn på kunskap och intelligens?

– Hur balanserar vi AI:s fördelar med att bevara det genuint mänskliga?

– Vilka unikt mänskliga egenskaper står över AI, och hur värderas de på marknaden?


Föreläsningen lyfter de etiska, sociala och ekonomiska aspekterna av AI och dess påverkan på arbetsmarknaden, utbildningssystemet, och det bredare samhället. 

Tillsammans utforskar vi nya strategier för att navigera i en framtid där gränsen mellan människa och maskin blir alltmer suddig, och identifierar de unika mänskliga egenskaper som kan bli vår största tillgång i den nya eran.


Var med oss för en tankeväckande diskussion om vår framtid med AI, och hur vi kan forma den för att säkerställa att mänskligheten inte bara överlever utan blomstrar.

//Lena och Dennis
www.aistrateg.se


 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Alla snackar om AI, men vad har det med oss att göra?

Snart, inget uppseendeväckande alls